Otkup lešnika

Otkupna stanica lešnika "Vladejić"- Negotin

Vršimo otkup lešnika u ljusci za rod 2017   - u jezgru ne otkupljujemo.

OTKUPNA CENA LESNIKA ROD 2016 SE TRENUTNO KRECE OD 150 - 180 din. /Kg ZA LESNIK U LJUSCI U ZAVISNOSTI OD KVALITETA.

-MALI I DUGULJASTI LESNICI SE NAJMANJE CENE

-VELIKI I OKRUGLI LESNICI SE NAJVISE CENE

OTKUPNA CENA SE MENJA PREMA AKTUELNOJ TRZISNOJ VREDNOSTI, PRATI SKOKOVE I PADOVE.  

 

Vaša obaveza je da nam dostavite:

- Kopiju potvrde o aktivnom statusu poljoprivrednog gazdinstva, ukoliko imate aktivno poljoprvivredno gazdinstvo. U koliko nemate, potreban je dokaz da se bavite poljoprivredom (kopiju vlasničkog lista parcele na kojoj se uzgaja lešnik ili kopiju ugovora o zakupu parcele na kojoj se uzgaja lešnika)

-Vaš broj računa u banci na koji bi vršili isplatu otklupljenog lešnika

 

Česta Pitanja vezana za otkup lešnika:

 

-Kako izgleda procedura otkupa lešnika?  - plasman lesnik​a

Ako imate lešnik za prodaju i odgovara vam naša otkupna cena, onda nas kontaktirajte

putem e-maila info@vladejic.rs  ili direkno telefonom 063 8 229 228 pozvati ili pisati sms-poruku, 

Neophodne informacije:

 

 1.  Sorte:     - okrugle 

                      -duguljaste 

                      -mesano (otrilike procenat - duguljastih sorta)

 

  2.  Velicina:  --velike    

                         -srednje  

                           - male     

                        -

Ako niste sigurni koja vam je prosecna velicina izmerite suberom vas lesnik i procenite neku prosecnu velicinu.

 

   3.  Radman:

           Radman - odnos jezgra i ljuske. Ako neznate vas radman uzmite izmerite 1 Kg lesnika u ljusci, iskckajte rucno, izmerite jezgro i ljusku i tacno znate odnos.

 

Zatim, ukoliko imamo potraznju za lesnikom - dolazimo do vaše adrese, izmerimo vaš lesnik nasom vagom (koja radi na sopstvene baterije, koja je bazdarena-etalonirana sa važećim žigom i merenje se u praksi pokazalo da ide jako brzo), dobijamo tačnu ukupnu kolicinu i s'time iznos za isplatu. Odmah damo zaduženje za transakciju, prenos novca sa našeg računa u banci na vaš račun.U praksi se pokazalo da se to obavlja u roku od 15 min. Vi proverite stanje na vasem računu (obicno svima stiže sms poruka sa izveštajem iz banke koja potvrdjuje nasu iplatu ili zovete direkno banku ili idete lično do bake da proverite), tek kad ste sigurni da je transakcija upešno obavljena, tek onda napuštamo teren i prodaja-kupovina je uspešno obavljena.

Poslovna politika P.G Vladejić je da prilikom otkupa lešnika isplatu vrši odmah. To je pravilo koga se uvek 100% pridržavamo. Ukoliko potrošimo sva finansijska sredstva koja su bila rezervisana za otkup, prinudjeni smo da pauziramo otkup sve dok ne preradiimo i prodamo pre toga otkupljen lešnik, pa tek posle toga krećemo u sledeći krug otkupa.​

 

-Koja je minimalna kolicina otkupa lesnika?

Kad izlazimo na teren gledamo da bude barem 500 Kg lešnika u ljusci, kako bi se isplatio prevoz. Ali minimalna kolicina moze da bude i znatno manja ukoliko već izlazimo na teren, a nalazite nam se usput ili u blzini. Jako lepo funcioniše kada se udruže više proizvođača lešnika u okolini pa se skupljaju veće količine lešnika na jedno mesto.

-Da li otkupljujete iskrckan lešnik ( lešnik u jezgru ) ?

Trenutno NE. Ima više razloga zašto trenutno ne otkupljujemo lešnik u jezgro (tehnologija prerade HACCP). Jedan od najvećih razloga je što prirodnim sušenjem lešnika teško dostici do 6% vlage u jezgru lešnika .Pricam to iz sopstvenog iskustva, dok nismo imali sušaru za lešnik. A sušenje se obavi dok je lešnik u ljusci. Kao i tehnika krckanja lešnika. Ukoliko ima manji procenat oštećenih jezgra prilikom krckanja bolja je klasa. Ali ostajemo otvoreni za budućnost, pa mozda bi narednih godina otkupili i lešnik u jezgro ukoliko se ispoštuju sva pravila prerade. Jer naš najveći cilj je da krajnjem potrošaču​ nudimo što bolji kvalitet i sto je još bitnije: uvek održavanti kvalitet.